Voiceblog - textul făcut sunet - cu Sandu Barbu.

DOMNULE MINISTRU de Tudor Muşatescu

  • Scris de Sandu Barbu
  • Accesări: 8891

Tudor MusatescuUn nou monolog în cadrul ATELIERULUI DE TEATRU RADIOFONIC.

Domnule Ministru,

Subsemnatul Panait Legumiceanu, pensionar din Ministerul Justiţiei ce cu onoare conduceţi şi pentru care m-am sacrificat timp de treizeci şi cinci de ani de slujbă într-un mod absolut cinstit, că alţii au furat de zece ori mai mult ca mine, făcîndu-şi o situaţie în sînul societăţii, iar eu am rămas numai cu pensia şi imobilul care, ca case, nu produce mai nimic, drept care am ajuns, la vîrsta mea, să lucrez la bursa neagră în fiecare dimineaţă, astfel că vin în faţa domniei voastre, prin prezentul referat, rugîndu-vă să binevoiţi a-mi acorda dreptatea ce o posed şi a pedepsi pe cei ce şi-au bătut joc de libertatea mea individuală, arestîndu-mă împreună cu pasărea care s-a găsit asupra mea, în jurnal, pe motivul că n-am voie să-l mănînc, nefiind zi liber de mîncat carne, deşi acest curcan îl luasem cu mine de-acasă, tăiat deaseară, fiind mort şi de aceea l-am şi luat cu mine la bursă, pentru a-l vinde, nouă fiindu-ne imposibil să mîncăm asemenea mortăciuni şi după ce mi s-a făcut percheziţie în jurnal, am fost condus la poliţie, atît eu cît şi curcanul, spre a ni se dresa actele de sabotaj, iar eu opunîndu-mă să las pasărea ca corp delict la agentul care ne-a instruit cazul, acesta a spus că pasărea este aliment, nu corp delict, ceea ce să-nveţe el pe alţii, căci am înţeles imediat unde bătea şaua ca să pricep eu, adică să-l mănînce 'mnealui pe varză călită şi, din această discuţie de drept civil, domnu agent s-a inervat şi a spus că să facem corpul delict pe din două, adică el să confişte pieptul, picioarele şi tîrtiţa, iar mie să-mi rămîie capul, aripile, iadeşul şi celelalte dexterităţi sau, cu alte cuvinte, ce i-a rămas lui Bulichi sub gard şi necăzînd de acord asupra partajului mi-a confiscat-o pe toată cu forţa publică, luîndu-mi-o din braţe, cu jurnal cu tot, şi nu numai atît dar mi-a făcut proces-verbal de ultragiu la mită, că am vrut să-i dau jumătate din aliment, dar aceasta nu este mită, ci pasăre, plus că m-a trimis şi în judecată pentru faptul că am mîncat ce nu trebuie în zi de post şi deci, vă rog respectuos, domnule ministru, să dispuneţi imediat cercetarea cazului, spre a mi se face dreptate căci această pasăre a fost hrănită în familie, şi dacă am ieşit cu ea în oraş, nu a fost pentru motivul că vream s-o vînd, ci pentru a-i căuta un loc unde s-o înmormîntez, căci în curtea noastră ne-ar fi făcut prea rău faţă de sentimentul ce-am avut pentru ea, căci venea şi în casă şi ne ciugulea din mînă, fiind un curcan foarte inteligent, căci se şi oua, fiind curcă.

În aşteptarea onor hotărîrii dvs. vă rog să primiţi, domnule ministru, asigurarea mea şi să trăiţi cu cel mai profund respect. Panait Legumiceanu

P.S. Adaug că dacă mi se face dreptate, mai am o curcă tot de la aceeaşi mamă, dar mult mai mare şi frumoasă. S-o stăpîniţi sănătos!

Acelaşi

Comments   

 
0 #3 dental 2019-07-27 15:51
Great post.
Quote
 
 
0 #2 Sandu Barbu 2019-06-23 12:02
Thank you so much! I haven't got a real comment for quite some time - all I got was drugs, viagra or p#¤*s enhancement offers, which I deleted. This particular text does not belong to me, but to Tudor Muşatescu (1903-1970), a renowned Romanian poet, writer, playwright and humorist. Keep in touch, #1 germany!
Quote
 
 
0 #1 germany 2019-06-23 06:23
I am really impressed with your writing skills and also with the format to your blog.
Is that this a paid topic or did you modify it
yourself? Either way stay up the nice high quality writing, it's uncommon to look
a nice weblog like this one nowadays..
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Bloguri, Bloggeri si Cititori